«Είστε σε καλό δρόμο, αλλά μην χαλαρώνετε»

«Είστε σε καλό δρόμο, αλλά μην χαλαρώνετε»

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της και θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το κολοσσιαίο χρέος της». Αυτό τόνισε ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες.

Σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο Μπόρχες είπε ότι «δεν πρέπει αυτή τη στιγμή, να εγκαταλειφθεί ή να χαλαρώσει η αποφασιστικότητα».

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, που έχουν προσφύγει στον μηχανισμό δανεισμού των Ευρωπαίων και του Ταμείου, βρίσκονται «στην πλέον δύσκολη στιγμή του κύκλου», αλλά είναι «στο σωστό δρόμο».

Ο Μπόρχες δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το «την καλύτερη είδηση τους τελευταίους μήνες».

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *