ΚΚΕ: «Καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία και τις βομβιστικές ενέργειες»

ΚΚΕ: «Καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία και τις βομβιστικές ενέργειες»

«Η καταδίκη είναι αυτονόητη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ή τιμωρίας, ενώ το σημερινό επεισόδιο δείχνει μια κλιμάκωση», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στην επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

«Εμείς καταδικάζουμε 1000 φορές αυτές τις ενέργειες», σημείωσε μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης, αλλά δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την πολιτική που θέλει να τις αξιοποιήσει και να τσουβαλιάσει τη λαϊκή διαμαρτυρία και αγανάκτηση, τόνισε, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, που επαναφέροντας τη θεωρία των δύο άκρων, έκανε λόγο για καταδίκη όλων των μορφών βίας από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά.

Καθένας τη βία μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει. Βία για κάποιους θεωρείται και η απεργία, επισήμανε η ΓΓ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ζούμε σε ένα σύστημα και σε μία περίοδο που υπάρχει κάθε συμφέρον ο λαός να μπει στο γύψο.

Χαρακτήρισε γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη τη δικομματική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που, όπως παλιότερα ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γίνεται για το φαίνεσθαι, με τυποποιημένες ανακοινώσεις, ενώ δεν έχουν ριζικές διαφορές στα προγράμματα, στη στρατηγική και στην πολιτική τους. Η αντιπαράθεση, επισήμανε, πρέπει να γίνεται στην ουσία με αφετηρία το πεδίο της οικονομίας.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι αυτή επιβεβαιώνει πως υπάρχουν κεφάλαια και κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα και ότι υπάρχουν λιμνάζοντα κεφάλαια που δεν βρίσκουν πεδίο επένδυσης για περισσότερη κερδοφορία. «Κάποια ανάκαμψη θα υπάρξει, όμως ο κύκλος της θα περικλείει το σπέρμα μιας επόμενης πιο βαθιάς κρίσης» εκτίμησε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι η όποια ανάκαμψη θα συνοδεύεται από φθηνή δουλειά και ελαστικές σχέσεις μη μόνιμης εργασίας για τους εργαζόμενους.

Ερωτηθείσα για τις καταλήψεις τύπου Βίλας Αμαλία ως μορφή κινήματος, η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «κίνημα σημαίνει αιτήματα, κινητοποίηση και ανάληψη της ευθύνης του ποιος είμαι και όχι ανωνυμία, απουσία αιτημάτων και χρήση (της κατάληψης) από εμένα».

Για τη σημερινή συνάντηση του κ. Α. Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, σχολιάσε ότι «η συνάντηση αυτή κάθε αυτή δεν είναι ενοχοποιητική», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετάξει όλα τα συνθήματα που θα έκαναν απαγορευτική την πρόσκληση Σόιμπλε».

Πηγή: ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .