Τελικά μόνο ο ΠΑΟΚ έφερε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων φιλάθλων κερδίζοντας την Κροατική Δυναμό Ζάγκρεμπ με 1 – 0 στα πλαίσια των ομίλων του Europa League. Αντίθετα οι ΑΕΚ και Άρης έχασαν εκτός έδρας με 4 – 2 και 2 – 1 από τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ρόζενμπουργκ αντίστοιχα. Αναλυτικά:
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – ΑΕΚ 4 – 2
Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-2 στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ. Με δέκα παίκτες η Ένωση από το 41′, λόγω αποβολής του Νασούτι και δίκαια τα παράπονα για την αποβολή.
Μετά το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις και στο Europa League. Η Ένωση για την 2η αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκε στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ με 4-2, δείχνοντας πως περνάει μια αγωνιστική κρίση τον τελευταίο καιρό.
Οι “κιτρινόμαυροι” του υπηρεσιακού τεχνικού Μπλένταρ Κόλα, σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φορμαρισμένων Ρώσων, ενώ τόσο το γκολ της Ζενίτ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όσο και η αποβολή του Νασούτι στο 41′, έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Όσον αφορά την αποβολή του Νασούτι, η ΑΕΚ δικαιούται να διαμαρτύρεται, καθώς ναι μεν το πέναλτι που έκανε Αργεντίνος ήταν, ωστόσο στην αρχή της φάσης ο Μπιστρόβ πήρε την μπάλα με το χέρι και η φάση θα έπρεπε να είχε σταματήσει εκεί.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Ρώσους να έχουν ρίξει τον ρυθμό τους μετά το 60ο λεπτό, με την ΑΕΚ το μόνο που να καταφέρνει ήταν να μειώσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καφέ στο 80′.
Γήπεδο: “Πετρόφσκι”
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Ζενίτ (Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριανόβ, Ντενιζόβ (67′ Σιρόκοφ), Μπιστρόβ (78′ Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67′ Ροσίνα), Μπουκαρόβ.
ΑΕΚ (Κόλα): Αραμπατζής, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μάκος, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Σκόκο (81′ Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος (46′ Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58′ Ντιόπ).
Κάρτες: Μαλαφέεβ (80′- Ζενίτ, κίτρινη), Νασούτι (41′- ΑΕΚ, κόκκινη), Πατσατζόγλου (41′- ΑΕΚ, κίτρινη), Μάκος (84′- ΑΕΚ, κίτρινη)
Σκόρερ: Χουμπότσαν (1′- Ζενίτ), Μπρούνο Αλβες (13′- Ζενίτ), Λάζοβιτς (43′ πεν., 57′- Ζενίτ)- Λυμπερόπουλος (37′- ΑΕΚ), Καφές (83′ πεν.- ΑΕΚ).
Το χειρότερο ξεκίνημα
Το παιχνίδι για την ΑΕΚ στην Αγία Πετρούπολη, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με δυνατό σουτ του Χουμπότσαν έξω από την περιοχή.
Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο και μετά προσπάθησε να συνέλθει και να μπει εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο η Ζενίτ ήταν αυτή που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο 13′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αραμπατζή για να κάνει 2-0 για τους Ρώσους.
Από την πλευρά της η ΑΕΚ, στο 25′, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει, όταν ο Τζεμπούρ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαλαφέεφ
Στο 33′ οι Σκόκο και Τζεμπούρ συνδιάστηκαν ωραία μέσα στην περιοχή, ο Γαλλοαλγερινός φτάνει σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που κάνει από πλάγια περνάει λίγο έξω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών.
Τελικά η Ένωση, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να μπει εκ νέου στο παιχνίδι στο 37′, όταν ο Λυμπερόπουλος έξω από την περιοχή με εξαιρετικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μαλαφέεφ για να κάνει το 2-1.
Η χαρά των παικτών και των φίλων της ΑΕΚ όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα (40′) οι ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα εξανεμήθηκαν. Συγκεκριμένα, ο Νασούτι έκανε ένα τραγικό λάθος στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, καθώς έδιωξε την μπάλα πάνω στον Μπιστρόβ, ο οποίος πήρε την μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια ο Αργεντίνος ανέτρεψε τον παίκτης της Ρωσικής ομάδας.
Ο διαιτητής του αγώνα, έδειξε το σημειό του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ, κάτι το οποίο ήταν σωστό, αλλά θα έπρεπε να είχε διακοπεί νωρίτερα η φάση για χέρι του. Μπιστρόβ. Το πεναλτι ανέλαβε να εκτελέσει στο 43′ ο Λάζοβιτς και έκανε το 3-1 για την Ζενίτ που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο
Η Ζενίτ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο, δήλαδή με γκολ. Στο 57′ ο Λάζοβιτς εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα που έγινε από αριστερά στην περιοχή της ΑΕΚ και με ωραίο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Αραμπατζή για να κάνει το 4-1.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Ζενίτ έριξε ταχύτητα, δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ, η οποία με δέκα παίκτες δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά στον αγώνα, εκτός από το τελικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, στο 80′, μετά από ωραίο συνδυασμό των Σκόκο και Ντιοπ, ο Σενεγαλέζος “τσίμπησε” την μπάλα από τον Μαλαφέεφ κι εκείνος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καφές ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Βίντεο από το ματς Ζενίτ – ΑΕΚ 4 – 2
ΠΑΟΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ 1 – 0
Κόντρα στην κακή ψυχολογία και την απίστευτη ατυχία με τέσσερις τραυματισμούς, ο ΠΑΟΚ βγήκε ζωντανός και νίκησε με 1-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του ομίλου.
Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, όμως το περίσσιο πάθος και το γκολ του Ίβιτς από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ήταν ικανά να δώσουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ένα τρίποντο χρυσάφι, ενόψει της συνέχειας του Europa League.
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Φρεντί Φοτρέλ
Βοηθοί: Μικαέλ Ανονιέ, Σιρίλ Γκρινγκόρ
Τέταρτος: Νταμιάν Λεντεντού
Βοηθοί περιοχής: Αντονί Γκοτιέ, Ρουντί Μπουκέ
Κίτρινες κάρτες: 81′ Σνάουτσνερ / 41′ Μπίστσαν, 73′ Τονέλ
Κόκκινες καρτες: –
Γκολ: 56′ Ίβιτς
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (16′ Σακελλαρίου), Κοντρέρας, Τσιρίλο (63′ Ζουέλα), Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (80′ Σαλπιγγίδης), Μουσλίμοβιτς.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς): Κελάβα, Λουίς Ιμπάνιες, Ετό (71′ Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Ματίας Τσάγκο, Μπαντέλι, Μπίστσαν, Τονέλ, Κουφρέ, Ρουκάβινα (83′ Μπετσιράι).
Η μάχη των πάγκων
Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Την εστία του Δικεφάλου υπερασπίστηκε ο Κρέσιτς, κεντρικό αμυντικό ήταν οι Τσιρίλο και Κοντρέρας, αριστερό μπακ ήταν ο Μπουσαϊντί, ενώ δεξιά ο Σνάουτσνερ.
Αμυντικά χαφ ήταν οι Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), Ελ Ζαρ (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
Από την άλλη πλευρά, ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, προτίμησε ένα κλασικό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κελάβα, σέντερ μπακ ήταν οι Μπίστσαν και Τονέλ, αριστερά ο Κουφρέ, δεξιά ήταν ο Βρσάλκο, αμυντικά χαφ οι Σαμίρ και Μπαντέλι, αριστέρά ήταν ο Λούις Ιμπάνιες, δεξιά ο Ματίας Τσάγκο, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν ο Ετό με τον παλιό μας γνώριμο από την θητεία στον Παναθηναϊκό, Ρουκάβινα.
Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αρκετά λάθη ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο ρυθμός ήταν κακός από τα πρώτα λεπτά και δυστυχώς δεν άλλαξε ούτε στην συνέχεια, αφού ούτε ο ΠΑΟΚ, μα ούτε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης.
Το παιχνίδι ήταν λοιπόν απόλυτα ισορροπημένο, η μπάλα παιζόταν κυρίως στην μεσαία γραμμή και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.
Το απόλυτο τίποτα και…
Το μοναδικό αξιόλογο γεγονός που συνέβη στα πρώτα λεπτά δυστυχώς δεν ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Μπουσαϊντί είχε πρόβλημα στους προσαγωγούς και στο 16ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Σακελλαρίου.
Στην φάση μάλιστα που τραυματίστηκε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ στο 9′, οι Κροάτες είχαν την πρώτη τους τελική, όμως το σουτ του Ιμπάνιεθ κατέληξε άουτ.
Όσο για τον Δικέφαλο, χρειάστηκε 26 ολόκληρα λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη του αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Κελάβα. Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Τσιρίλο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
…το ημίχρονο του ύπνου
Στην συνέχεια το σκηνικό δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες πρόσφεραν άσχημο θέαμα στον κόσμο και μοναδικές εξαιρέσεις ήταν δύο σουτ. Ένα για κάθε ομάδα. Την αρχή έκανε ο ΠΑΟΚ στο 34′ με τον Μουσλίμοβιτς να σουτάρει άουτ, ενώ απάντησαν οι Κροάτες με τον Βρσάλκο, όπου ο Κρέσιτς έπεσε και μπλόκαρε.
Κάπως έτσι τελείωσε ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο, από το οποίο δεν κρατάμε τίποτα. Άλλωστε δεν είδαμε τίποτα…. Όσο για τα στατιστικά; Απόλυτη ισορροπία! Τρεις οι τελικές για κάθε ομάδα, 7-9 τα φάουλ, 1-1 τα οφσάιντ και 1-1 τα κόρνερ.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, δυστυχώς τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού και οι δύο ομάδες δεν έδειχναν πως θέλουν να ρισκάρουν και να βγουν στην επίθεση προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα.
Μάλιστα οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες προήλθαν από στημένες φάσεις. Κι αν στο 54′ η εκτέλεση φάουλ του Σαμίρ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, δεν συνέβη το ίδιο και σε ανάλογη περίπτωση για τον Δικέφαλο.
Ναι ρε… Ίβιτς!
Οι παίκτες του Δερμιτζάκη εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και άνοιξαν το σκορ.
Συγκεκριμένα, στο 56′ ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ντιναμό και με ωραίο πλασέ από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Τούμπα στον έβδομο ουρανό. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον κεφάλι στο σκορ και όλα ήταν στα πόδια των παικτών του Δερμιτζάκη.
Και ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν σταματήσει, ήρθε μια άτυχη στιγμή να χαλάσει κάπως την γιορτή. Όχι δεν αναφερόμαστε σε κάποιο γρήγορο γκολ, αλλά στον τραυματισμό του Τσιρίλο που ανάγκασε τον Δερμιτζάκη να κάνει την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του, βάζοντας στον αγώνα τον Ζουέλα.
Σ’ ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν πλάνο, καθώς “πάγωσαν” τον ρυθμό και ροκάνιζαν τον χρόνο υπέρ τους. Οι Κροάτες από την άλλη, έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί με τον Χαλίλχοντζίτς να κάνει αρκετές αλλαγές.
Ο Άγιος Κρίσιτς και το… ασπρόμαυρο νοσοκομείο
Στο 76′ μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Σαμίρ, όμως ο Ντάριο Κρέσιτς έδιωξε εντυπωσιακά και έσωσε την εστία του, αποδεικνύοντας παράλληλα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Το παιχνίδι πλησίαζε προς την λήξη και η ατυχία χτύπησε για τέταρτη φορά την πόρτα του ΠΑΟΚ. Δεν έφταναν στον Δικέφαλο, οι αναγκαστικές αλλαγές του Μπουσαϊντί και του Τσιρίλο, ούτε και το ξαφνικό πρόβλημα του Λίνο που τον άφησε εκτός αγώνα, ήρθε και ο τραυματισμός του Ελ Ζαρ να οδηγήσει τον Δερμιτζάκη στην τρίτη του αλλαγή.
Τον Μαροκινό άσο αντικατέστησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, οπότε η ζημιά ήταν μικρή, όμως αυτό δεν μειώνει το μέγεθος της ατυχίας του ΠΑΟΚ.
Από ‘κει και πέρα, τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι το μόνο που έκαναν ήταν να προσέχουν τα μετόπισθεν και αν βρουν κάποια ευκαιρία να χτυπήσουν. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να κρατήσει το τρίποντο και γι’ αυτό πάλεψαν μέχρι το τέλος.
Στο 89′ ένα λάθος του Κρέσιτς λίγο έλειψε να χαλάσει την γιορτή, όμως ευτυχώς οι Κροάτες δεν τα κατάφεραν και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Βίντεο από το γκολ του ΠΑΟΚ
Ρόζενμπουργκ – Άρης 2 – 1
Το γκολ του Ρουίς στο 43′ δεν ήταν αρκετό για τον Άρη ώστε να φύγει με κάποιο βαθμό από το “Λέρκενταλ”, αφού οι Μόλντσκρεντ (37′) και Πρίτσα (68′) έδωσαν στη Ρόζενμποργκ τη νίκη με 2-1 για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League.
Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στη μεγαλύτερη διάρκεια του β’ μέρους, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί, αφού στις δύο οργανωμένες επιθέσεις που πραγματοποίησαν, κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Πάντως οι “κίτρινοι” έδωσαν το δικαίωμα στους Νορβηγούς να διεκδικήσουν τη νίκη, αφού στο δεύτερο ημίχρονο επαναπαύτηκαν με το 1-1, που φάνηκε να τους αρκεί, ωστόσο ο Πρίτσα τούς τιμώρησε με ένα πολύ όμορφο γκολ.
Γήπεδο: Λέρκενταλ
Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχααρ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Βίλκο Λόμπερτ, Έρβιν Ζέινστρα
Βοηθοί περιοχής: Πολ φαν Μπούκελ, Εντ Γιάνσεν
Κίτρινες κάρτες: Πρίτσα, Ντορσίν – Βανγκέλι, Γκιάρο
Ρόζενμποργκ (Νιλς Άρνε Έγκεν): Έρλουντ, Λούστιγκ, Μπιάρσμιρ, Ντεμιντόβ, Ντορσίν, Ανάν, Χένρικσεν, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Μόλντσκρεντ (90′ Όλσεν), Πρίτσα (86′ Γιάμτφαλ)
Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Πρίττας, Φατί (71′ Τόχα), Κάλβο (82′ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (63′ Τσέζαρεκ)
Ο αγώνας
Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από την αρχή να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, που θα έφερνε άγχος στους Νορβηγούς.
Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 11ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Ρουίς εκμεταλλεύτηκε την ωραία κίνηση του Κόκε και έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε αμέσως το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Έρλουντ, ο οποίος την βρήκε με τα ακροδάχτυλα.
Η κυριαρχία του Άρη στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε, αφού δέσποζαν στη μεσαία γραμμή οι Φατί και Πρίττας, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Νορβηγών.
Ωστόσο καλές ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν, αφού οι δύο τερματοφύλακες απειλούνταν μόνο με μακρινά σουτ. Σε ένα τέτοιο στο 29ο λεπτό από τον Ίβερσεν, ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά, αφού απομάκρυνε την μπάλα, που κατευθυνόταν προς την αριστερή του γωνία.
Δύο λεπτά αργότερα, μία αντίστοιχη προσπάθεια επιχείρησε ο Μίτσελ, ο οποίος πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου και αριστερά, έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και δοκίμασε ένα σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Έρλουντ.
Πάντως το σκορ άνοιξε στο 37′, όταν στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση, η Ρόζενμποργκ έφτασε στο γκολ. Ο Σκιέλμπρεντ βρήκε με ωραία πάσα αριστερά τον Ντορσίν, ο Σουηδός σέντραρε προς την περιοχή των “κιτρίνων”, ο Βανγκέλι βρήκε με το κεφάλι την μπάλα, που άλλαξε πορεία κι έφτασε στον Μόλντσκρεντ, ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0.
Αμέσως μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν κι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Πρίτσα, μόλις ένα λεπτό μετά, με την μπάλα να φεύγει τελικά άουτ.
Τελικά το γκολ ήρθε (δικαιωματικά) για τον Άρη, όταν στο 43′ ο Χαβίτο έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και με καταπληκτική πάσα στην “καρδιά” της νορβηγικής άμυνας τροφοδότησε τον Ρουίς, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Έρλουντ για την ισοφάριση.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά, αφού η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έμοιαζε να βολεύεται με την ισοπαλία και πρόσεξε κυρίως την αμυντική της γραμμή.
Στο πρώτο 20λεπτο, το ματς κύλησε ιδανικά για τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι είχαν ρόλο θεατή, αφού η μπάλα παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς ούτε μία ευκαιρία εκατέρωθεν.
Μία εξαιρετική έμπνευση όμως από τον Ράντε Πρίτσα στο 68ο λεπτό άλλαξε και πάλι τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο Σουηδός επιθετικός δέχθηκε την πάσα από τον συμπατριώτη του, Μίκαελ Ντορσίν, γύρισε ωραία έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σηφάκη, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Στο 74′ ο Άρης κινδύνευσε να δεχθεί και τρίτο γκολ, όταν ο Πρίτσα μπήκε από αριστερά στην περιοχή των “κιτρίνων” και πάσαρε παράλληλα στον Μόλντσκρεντ, ο οποίος αστόχησε εξ επαφής, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Πάντως ο Νορβηγός επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, που δεν υποδείχθηκε από το βοηθό.
Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ από τους Μίτσελ, Κάλβο και Χαβίτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Έρλουντ είχε καλές τοποθετήσεις και “καθάρισε” τις φάσεις.
Η μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και πάλι ο Άρης χάθηκε στο 88′, όταν ο Τσεσνάουσκις έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε στον Τσέζαρεκ, ο οποίος έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έρλουντ.
Τελικά το 2-1 έμεινε για τους Νορβηγούς, οι οποίοι έπιασαν στη δεύτερη θέση του ομίλου την ομάδα του Κούπερ με 3 βαθμούς. Πρώτη στο 2ο όμιλο η Λεβερκούζεν (4 βαθμοί), που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο “Βιθέντε Καλντερόν”. Η κάτοχος του Europa League βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό.
sport24.gr
