Η Αλίκη στη χώρα του…3D

Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων

Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων

Χθες το βράδυ  είχα μια κινηματογραφική εμπειρία σε γνωστό multiplex χώρο που αξίζει να την μοιραστώ.

Πρώτο συστατικό, η ταινία Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρχει κάποιος που να μη γνωρίζει το θαυμάσιο αυτό παραμύθι του Lewis Caroll (το πραγματικό του όνομα ήταν Charles Lutwidge Dodgson). Ο Άγγλος συγγραφέας έγραψε το βιβλίο Alice‘s Adventures in Wonderland (Alice in Wonderland) το 1865 και δημιούργησε μια ιστορία που εκτός από το ότι υπήρξε αστείρευτη έμπνευση για όσους καταπιάνονταν με τo φανταστικό είδος συγγραφής, καταφέρνει να είναι ακόμη αγαπητή τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους. Η Αλίκη είναι ένα μικρό κορίτσι που πέφτοντας σε μια τρύπα λαγού «ταξιδεύει» σε ένα φανταστικό κόσμο με περίεργα ανθρωπόμορφα πλάσματα που στο μυαλό του συγγραφέα αντιπροσωπεύουν υπαρκτά πρόσωπα της ζωής του.

Δεύτερο συστατικό, ο σκηνοθέτης Tim Burton.

O διάσημος πλέον στο είδος του σκηνοθέτης, έχοντας στα χέρια του το πολύτιμο υλικό της φανταστικής Αλίκης, δημιουργεί ένα ακόμη έργο με τη γνωστή του μαεστρία. Χωρίς καμία αμφιβολία ότι τα καταφέρνει παραπάνω από καλά με τέτοιου είδους μυθοπλασίες, ξαναφέρνει την Αλίκη (Μία Βασικόβσκα) στη Χώρα των Θαυμάτων για να πολεμήσει τη τυραννική Κόκκινη Βασίλισσα (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ) και να ξαναφέρει το στέμμα στην αγαπημένη όλων Άσπρη Βασίλισσα (Αν Χαθαγουέι).  Χωρίς να θυμάται ότι τον περίεργο αυτό κόσμο δεν τον αντικρίζει για πρώτη φορά, συναντάει στο δρόμο της διάφορα αλλόκοτα πλάσματα όπως μια γάτα που εξαφανίζεται, λαγούς που μιλάνε και τον… τρελοκαπελά (Τζόνι Ντεπ)!

Τρίτο συστατικό και ίσως το κερασάκι στη τούρτα, η αίθουσα 3D και τα real 3D glasses! Πραγματικά μια όμορφη τρισδιάστατη εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε.

Η εικόνα παύει να είναι μια απλή αντανάκλαση στην τεράστια κινηματογραφική οθόνη. Οι χαρακτήρες αποκτούν «όγκο» και ο κόσμος στην αίθουσα εκτός από απλός θεατής μετατρέπεται σε κανονικό παρατηρητή…από πολύ κοντά πλέον!

Με την τεχνολογία να τρέχει κυριολεκτικά με έτη φωτός στις μέρες μας, μας κάνει να αναλογιζόμαστε ότι ίσως κάποια μέρα να «ζούμε από τόσο κοντά» τις ταινίες που να μετατρεπόμαστε εμείς οι ίδιοι σε ήρωες!

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω και κάτι αρνητικό και αυτό δεν είναι άλλο από τις υπερβολικές τιμές των εισιτηρίων, που ειδικά στην περίοδο που διανύουμε κατατάσσουν το σινεμά σε διασκέδαση πολυτέλειας.

Αρκεί να αναφέρω ότι το εισιτήριο σε  3D αίθουσα κοστίζει 12 ολόκληρα ευρώ! Φανταστείτε πόσο θα πρέπει να ξοδέψει μια τετραμελής οικογένεια….

Caramelie

Posted in Σινεμά and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Ο «δράκος» κερδίζει την «Αλίκη» | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *