Την αποκάλεσαν Basketball girl!

Θύμα ενός τροχαίου έχασε και τα δυο της πόδια σε ηλικία μόλις 4 ετών. Η Qian Hongyan, παιδί μιας φτωχής οικογένειας της νότιας Κίνας, έζησε για χρόνια με μια μπάλα του μπάσκετ τοποθετημένη στη λεκάνη της για να μπορεί να μετακινείται.

Να πηγαίνει στο σχολείο, να βρίσκεται με τους φίλους της και να μην είναι απομονωμένη μέσα στο σπίτι. Η κοινωνικοποίηση ήταν απαραίτητη για την ίδια διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει.

Έτσι πέρασαν τα χρόνια και όπως λέει η Quian ποτέ δεν αισθάνθηκε μειονεκτικά απέναντι στους άλλους, ούτε στο περιθώριο. Όλοι την σέβονταν και προσπαθούσαν να την βοηθήσουν με κάθε τρόπο στο πρόβλημά της.

Η περίπτωσή της συγκίνησε το Κέντρο Αποκατάστασης του Πεκίνου που προσφέρθηκε να της κατασκευάσει τεχνητά μέλη, τα οποία τοποθετήθηκαν το 2007, όταν το κορίτσι έγινε 11 ετών. Από μέχρι σήμερα που η Qian Hongyan είναι πλέον 17 ετών αθλείται πυρετωδώς και έχει γίνει μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες της χώρας, επιθυμώντας να διακριθεί σε διάφορους αγώνες εντός και εκτός Κίνας.

Στόχος της αλλά και μεγάλο όνειρό της να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η θέληση γκρεμίζει τείχη και ενεργοποιεί δυνάμεις που ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε….

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Την αποκάλεσαν Basketball girl!
 
More in Παράξενα
Τα κρεμαστά φέρετρα!
Τα κρεμαστά φέρετρα!

Μυστήριο καλύπτει τους κρεμαστούς τάφους στην περιοχή Gongxian στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Τα κρεμαστά φέρετρα προβληματίζουν τους ερευνητές εδώ...

Close