Τα προβλήματα των αριστερόχειρων!

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα που απασχολεί περίπου το 10% του πληθυσμού μας. Ανήκω και εγώ στην κατηγορία των αριστερόχειρων, και μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ! Είναι περίεργη η αίσθηση του να κάνεις πράγματα διαφορετικά από τους άλλους. Από μικρή θυμάμαι  να κόβω με τόση ευκολία με το αριστερό μου χέρι, να γράφω, να τρώω και άλλα τόσα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχω μάθει και κόβω και με το δεξί μου χέρι.

Στην οικογένειά μου οι αριστερόχειρες είμαστε εγώ και ο ένα χρόνο μικρότερος, ο αδερφός μου. Ο αδερφός μου είχε μεγάλο θέμα στο νηπιαγωγείο με μία δασκάλα, η οποία θεωρούσε σωστό όλα τα παιδάκια να γράφουν μόνο με το δεξί, και ότι ήταν τραγικό που ο αδερφός μου έγραφε με το αριστερό. Έτσι, τον πίεζε να γράφει με το δεξί του χέρι, και ας μην μπορούσε. Ο αδερφός μου, έχοντας υποστεί πίεση από την δασκάλα του να γράφει με το δεξί, είπε στην μητέρα μας τα γεγονότα από το σχολείο.  Με την σειρά της η μητέρα μου έσπευσε στο σχολείο και ξεκαθάρισε στην δασκάλα ότι ο αδερφός μου με αυτό το χέρι γράφει και θα συνεχίζει να γράφει.

Αρκετά όμως με εμένα και την οικογένειά μου. Θα αναλύσω κάποια προβλήματα που όλοι οι αριστερόχειρες θα καταλάβουν. Αρχικά, το ποντίκι για τον υπολογιστή. Μερικά είναι διαμορφωμένα μόνο για τους δεξιόχειρες, και δεν δίνεται η δυνατότητα σε εμάς να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, διότι δεν βολεύουν. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι τα  σπιράλ τετράδια. Επειδή το σπιράλ βρίσκεται στην αριστερή πλευρά , οι αριστερόχειρες όταν προσπαθούν να γράψουν καταπονούν την πλαϊνή πλευρά του χεριού. Επιπλέον, έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το χρώμα που θα μείνει στο χέρι μας, αφού όταν γράφουμε περνάμε το χέρι μας πάνω από αυτά που γράφουμε. Έτσι, όχι μόνο δεν βλέπουμε τι γράφουμε, αλλά και μουτζουρώνουμε το τετράδιο και το χέρι μας. Ακόμα, τί σημαίνει αυτό με τα νούμερα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά? Εμείς ψυχή δεν έχουμε?! Και ας μην μιλήσω για ψαλίδια και ανοιχτήρια κονσέρβας,γιατί θα έρθω στα όριά μου! Μα είναι δυνατόν? Το ψαλίδι είναι ειδικά σχεδιασμένο για δεξιόχειρες, αφού οι λαβές έχουν συνήθως σχήμα προσαρμοσμένο στο ζεύγος αντίχειρα-δείκτη ενός δεξιόχειρα. Αμ,το άλλο με τις φωτογραφικές μηχανές και το κουμπί στα δεξιά? ΓΙΑΤΙ????

Επιπροσθέτως, τα στυλό με μπίλια είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από αριστερόχειρες, διότι εμείς πιέζουμε την μύτη πάνω στο χαρτί, αντί να την σέρνουμε. Το αποτέλεσμα είναι τα γράμματα να φαίνονται κομμένα, αφού το μελάνι δεν ρέει σωστά πάνω στο χαρτί. Ένα τελευταίο πρόβλημα-παράπονο που έχω, είναι τα τηλεχειριστήρια του Playstation, XBOX και άλλα τέτοια. Όλα τα κουμπιά που πατάμε περισσότερες φορές είναι στα δεξιά, αντί στα αριστερά.

 

Αυτά είχα να αναλύσω για σήμερα…. Πιστεύω οι αριστερόχειρες της παρέας θα καταλάβουν! Και μην ξεχάσω, οι αριστερόχειρες έχουν και τα θετικά τους. Οι εγκέφαλοι των αριστερόχειρων είναι δομημένοι διαφορετικά, με τρόπο που διευρύνει το φάσμα ικανοτήτων τους, ενώ τα γονίδια που ευθύνονται για την αριστεροχειρία ρυθμίζουν και την ανάπτυξη των γλωσσικών κέντρων του εγκεφάλου,δείχνει μία έρευνα.  Ακόμη, οι αριστερόχειρες είναι πιο δημιουργικοί και διαπρέπουν σε δημιουργικά επαγγέλματα και προσαρμόζουν ταχύτερα την όραση τους, όπως και να βλέπουν καλύτερα,κάτω από το νερό.

 

KEEP CALM AND YEAH, I’M LEFT HANDED ! ! ! !

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
 
More in LGstyle
Tips για τις πανελλήνιες εξετάσεις
Tips για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος έφτασε η στιγμή των πανελληνίων! Αυτή η περίοδος αγχώνει κάθε μαθητή, όμως ουσιαστικά δεν...

Close