Τέλος Οκτωβρίου οι αποφάσεις για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει σοβαρές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών του.

Στο διάστημα που απομένει μέχρι τότε, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Σ. Σιμόπουλος, η κοινοπραξία θα πρέπει να ποσοτικοποιήσει και συγκεκριμενοποιήσει τις διεκδικήσεις της, ώστε όσες κριθούν εύλογες να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης, καθώς στόχος είναι να ξεμπλοκάρει το έργο και η βασική γραμμή να παραδοθεί σε χρήση στο τέλος του 2016 ή αρχές του 2017.

«Εάν, ωστόσο, οι διεκδικήσεις της είναι παράλογες, τότε θα εξετάσουμε όλα τα διαθέσιμα εναλλακτικά σενάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος, σημειώνοντας, ότι πρέπει να επανακαθοριστεί η σχέση με την ανάδοχο. Διευκρίνισε, πάντως, πως το σενάριο της έκπτωσης του αναδόχου είναι το τελευταίο που εξετάζετα.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίασης της Μητροπολιτικής, που κάλεσε η αντιπεριφέρεια Κ. Μακεδονίας, ο γ.γ. Δημοσίων Έργων ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί ρύθμιση για να αυξηθεί η προκαταβολή από το 6% σε 10%, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε ήδη την ΚΥΑ για να δοθεί ο σταθμός Παπάφη στον ανάδοχο και απομένει να πράξει το ίδιο εντός των ημερών και το υπουργείο Εργασίας. Επίσης, για το σταθμό Πατρικίου είπε ότι θα δοθεί εντός Οκτώβρη, κάλεσε το δήμο Θεσσαλονίκης να πάρει πολιτική απόφαση για να απεμπλακούν οι σταθμοί Νέα Ελβετία και Αμαξοστάσιο και υποστήριξε πως οι αρχαιολογικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά σχεδόν 80%.

Πηγή:imerisia.gr

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Τέλος Οκτωβρίου οι αποφάσεις για το Μετρό Θεσσαλονίκης
 
More in Κοινωνία
Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο
Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο (17- 22 Σεπτεμβρίου 2012)

Στο πλαίσιο της δράσης «Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο», την οποία διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης...

Close