Τερματίζεται η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στη Λιβύη

Την εκτίμηση πως η στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη μπορεί να θεωρηθεί ότι τερματίστηκε, μετά την εξόντωση του πρώην δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι, διατύπωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, μία ημέρα μετά το τέλος του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης που έγινε δεκτό με ξέφρενους πανηγυρισμούς σε όλη τη χώρα.

«Πιστεύω πως μπορούμε να πούμε ότι η στρατιωτική επιχείρηση τερματίστηκε, ότι το σύνολο των εδαφών της Λιβύης βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και πως, με εξαίρεση ορισμένων μεταβατικών μέτρων την εβδομάδα που έρχεται, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ έφτασε στο τέλος της», επισήμανε ο Ζιπέ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Γάλλος υπουργός είχε ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα έχει ολοκληρωθεί όταν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο κηρύξει την απελευθέρωση των λιβυκών εδαφών. Στην Τρίπολη ο επικεφαλής του ΕΜΣ Μαχμούντ Τζιμπρίλ ανακοίνωσε ότι αυτό θα συμβεί αργότερα σήμερα, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο αl Jazeera μετέδωσε πως θα γίνει το Σάββατο.

«Η επιχείρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα γιατί ο στόχος μας, να βοηθήσουμε τις δυνάμεις του ΕΜΣ στην απελευθέρωση των εδαφών της χώρας, έχει τώρα επιτευχθεί», υπογράμμισε ο Ζιπέ. «Στόχος μας δεν ήταν να σκοτώσουμε τον Καντάφι, όταν λέω εμείς εννοώ τη συμμαχία. Στόχος μας ήταν να τον αναγκάσουμε να εγκαταλείψει την εξουσία», πρόσθεσε.

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Τερματίζεται η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στη Λιβύη
 
More in Διεθνή
Η κλιματική αλλαγή φοβίζει περισσότερο από την οικονομική κρίση
Η κλιματική αλλαγή φοβίζει περισσότερο από την οικονομική κρίση

Το 51% των Ευρωπαίων θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα. Η αλλαγή του κλίματος ιεραρχείται...

Close