Κάηκαν ζωντανοί πρόσφυγες στην Ιορδανία

Τέσσερις σύροι πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν άρπαξε φωτιά το τροχόσπιτό τους στον προσφυγικό καταυλισμό Ζατάρι που βρίσκεται στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι τέσσερις πρόσφυγες, όλοι μέλη μίας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα από τα χιλιάδες τροχόσπιτα που βρίσκονται στον καταυλισμό, ο οποίος στεγάζει τουλάχιστον 70.000 σύρους πρόσφυγες, είπε αυτόπτης μάρτυρας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο επικεφαλής της UNHCR στην Ιορδανία Άντριου Χάρπερ δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, αλλά πρόσθεσε ότι στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκε μία φιάλη υγραερίου, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για την θέρμανση των τροχόσπιτων.

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από το 2011, όταν ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο. Η Ιορδανία υποστηρίζει ότι φιλοξενεί περίπου 1,3 εκατ. πρόσφυγες. Σχεδόν 600.000 από αυτούς είναι καταγεγραμμένοι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι περισσότεροι εξ αυτών κατοικούν σε αστικές περιοχές ανά τη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην βόρεια Ιορδανία.

Η Ιορδανία έκλεισε πριν από ένα χρόνο τα ανεπίσημα συνοριακά περάσματά της και ενίσχυσε τους περιορισμούς εισόδου των Σύρων στη χώρα.

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Κάηκαν ζωντανοί πρόσφυγες στην Ιορδανία
 
More in Διεθνή
Συνεχίζονται οι μάχες στο Ιράκ
Συνεχίζονται οι μάχες στο Ιράκ

Περίπου 800 Ιρακινοί στρατιώτες πέρασαν στην επίθεση για να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι, που βρίσκεται κοντά σε μια αεροπορική...

Close