Αναγκαία η στήριξη της Ελλάδας από την Ευρώπη

«Δραματικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία. Όπως επισήμανε, η πολιτική δεν μπόρεσε να κάνει κατανοητό στους πολίτες ότι υπάρχει κρίση και πως η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε πλήθος υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρώσει.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει επενδύσεις, αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη να στηρίξουν, από κοινού, την Ελλάδα για να γίνει ανταγωνιστική ενώ, από την πλευρά τους, οι Έλληνες θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λειτουργεί πραγματικά το φορολογικό σύστημα, ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι
στους πλούσιους.

Διαφορετικά, όπως πρόσθεσε, ο πληθυσμός αισθάνεται αδικημένος και τη δυσαρέσκεια του την εκδηλώνει με τιμωρία των κυβερνώντων. Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος πως Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό Ιδεώδες πρέπει να έχουν την αποδοχή των πολιτών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Φάιμαν επισήμανε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας-μέλους να αποχωρήσει από αυτή και, στην περίπτωση της Ελλάδας, θα πρέπει να ειπωθεί με ειλικρίνεια στον πληθυσμό, ποια θα ήταν τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.
Πρόσθεσε, δε, πως το χρέος θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποπληρωθεί σε ευρώ και οι δυσκολίες θα ήταν τεράστιες αν η αποπληρωμή θα έπρεπε να γίνει με ένα άλλο, υποτιμημένο νόμισμα. Εξάλλου, πολλοί θα ήταν εκείνοι, που θα φροντίσουν να εξάγουν γρήγορα στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους σε ευρώ, εκτιμά ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Πηγή:imerisia.gr

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Αναγκαία η στήριξη της Ελλάδας από την Ευρώπη
 
More in Διεθνή
Τα διεθνή ΜΜΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα
Τα διεθνή ΜΜΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις εκλογές στη Γαλλία....

Close