Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο βρίσκεται ανεπίσημα σε επαφή με τον Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο γιος του ανατραπέντος κι εκλιπόντος Λίβυου ηγέτη, διαβίβασε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ότι «είναι αθώος» των σε βάρος του κατηγοριών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είπε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου σήμερα στο Πεκίνο.

Το ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη, ανέφερε ότι ήλθε – ανεπίσημα – σε επαφή με τον Σάιφ αλ Ισλάμ, και επιδιώκει τη σύλληψή του και την προσαγωγή του ενώπιον του δικαστηρίου για κατηγορίες οι οποίες έχουν σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

Ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι επαφές έγιναν μέσω ενδιάμεσων προσώπων και ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι επιμένει στην αθωότητά του και θέλει να μάθει τί θα συμβεί εάν αθωωθεί.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που συνδέονται με αυτόν οι οποίοι είναι σε επαφή με πρόσωπα που συνδέονται με εμάς, έτσι δεν έχουμε άμεση σχέση, είναι με τη βοήθεια μεσολαβητών», είπε ο Μορένο-Οκάμπο σε μια σύντομη συνέντευξή του μετά την άφιξή του στο Πεκίνο όπου αναμένεται να λάβει μέρος σε μια σύνοδο.

«Όμως εμπιστευόμαστε πάρα πολύ το πρόσωπο που βρίσκεται σε επαφή μαζί του από τη δική μας πλευρά. Λέει ότι είναι αθώος, θα αποδείξει ότι είναι αθώος, και κατόπιν ενδιαφέρεται να μάθει ποιές θα είναι συνέπειες».

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο βρίσκεται ανεπίσημα σε επαφή με τον Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι.
 
More in Διεθνή
Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στο Σαν Ντιέγκο
Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στο Σαν Ντιέγκο

Στα κρατητήρια κατέληξαν τουλάχιστον 60 άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση εναντίον «απληστίας της Γουόλ Στριτ» στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Close