Να παραδοθεί στη Χάγη επιθυμεί γιος του Μουάμαρ Καντάφι

Ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, καθώς και ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα αλ Σενούσι προτίθενται να παραδοθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ανέφερε σήμερα ένας κορυφαίος στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Προτείνουν έναν τρόπο για να παραδοθούν στην Χάγη», δήλωσε ο Άμπντελ Ματζίντ Μλέγκτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάιφ αλ Ισλάμ και ο Αμπντάλα αλ Σενούσι βρίσκονται κάπου κοντά στα σύνορα με το Νίγηρα.

Ο Λίβυος αξιωματούχος σημείωσε ότι οι δύο άνδρες προσπαθούν να πετύχουν μία συμφωνία προκειμένου να παραδοθούν στο δικαστήριο μέσω μιας γειτονικής χώρας, την οποία δε διευκρίνισε.

«Αισθάνονται ότι δεν είναι ασφαλές για εκείνους να μείνουν εκεί που βρίσκονται ή να πάνε κάπου αλλού», πρόσθεσε.

Την πληροφορία δεν επιβεβαιώνει, πάντως, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν έχει κάποια επιβεβαίωση ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ και ο Αμπντάλα αλ Σενούσι προτίθενται να παραδοθούν στο δικαστήριο. «Δεν έχουμε επιβεβαίωση για αυτό προς το παρόν. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ της Χάγης Φάντι Ελ Αμπντάλα.

Τον Ιούνιο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του αλ Σενούσι με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ, η μεταβατική ηγεσία της Λιβύης σχεδιάζει να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τερματίσει την εντολή του για τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων και την επέμβαση του ΝΑΤΟ έως τις 31 Οκτωβρίου, αλλά χρειάζεται μερικές μέρες για να αποφασίσει, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος της Λιβύης στον ΟΗΕ.

Μιλώντας στο 15εθνές συμβούλιο, ο λίβυος αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε επίσης ότι κανένας στρατιώτης της κυβέρνησης της Λιβύης δεν πυροβόλησε τον ανατραπέντα ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι μετά τη σύλληψή του στις 20 Οκτωβρίου.

Ο Καντάφι πέθανε από τραύματα που είχε υποστεί πριν τη σύλληψη του, τόνισε ο Νταμπάσι.

Tags:

 

Για τον Αρθρογράφο

Όλη η ομάδα συντακτών του Slap.gr

Περισσότερα άρθρα από | Visit the site of slap.gr

 

0 Σχόλια

Αφήστε πρώτος το δικό σας σχόλιο.

Αφήστε το σχόλιο σας

 
 

 
Να παραδοθεί στη Χάγη επιθυμεί γιος του Μουάμαρ Καντάφι
 
More in Διεθνή
Μεγαλύτερη του Τσερνόμπιλ η συνολική διαρροή ραδιενέργειας από τη Φουκουσίμα
Μεγαλύτερη του Τσερνόμπιλ η συνολική διαρροή ραδιενέργειας από τη Φουκουσίμα

Το πυρηνικό δυστύχημα στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι απελευθέρωσε πολύ περισσότερη ραδιενέργεια από ό,τι δείχνουν τα ιαπωνικά στοιχεία -περισσότερη από ό,τι το...

Close